Regionşünaslıq və Beynəlxalq Münasibətlər fakültəsi

Regionşünaslıq və Beynəlxalq Münasibətlər fakültəsi 2001-2002-ci tədris ilindən fəaliyyətə başlamışdır. Fakültə ilk dəfə “İngilis dili və Regionşünaslıq” fakültəsi nəzdində img_0510“Avropaşünaslıq” şöbəsi kimi yaradılmışdır. 2001-2002-ci tədris ilində “Avropaşünaslıq bakalavrı” ixtisası üzrə 53 nəfər tələbə fakültənin ilk məzunları olmuşlar. Fakültədə ilk dekan vəzifəsini 2001-2005-ci illərdə dosent Yasif Malik oğlu Mürşüdov icra etmişdir. 2006-cı ilin yanvarından 2013-cü ilin may ayına qədər fakültənin dekanı dosent Məcid İbad oğlu Əliyev olmuşdur.

2013-cü ilin may ayından etibarən dekan vəzifəsini dosent Anar Rüstəm oğlu Nağıyev icra edir, dekan müavinləri isə dosent Qorxmaz Xankişi oğlu Mustafayev və dosent Asif Muxtar oğlu Abbasovdur. Fakültədə N.T.Nəsibova metodist, Z.F.Məmmədova tyutor, Ə.S.Məmmədova, M.P.Qurbanova, A.F.Həsənova, L.M.Abbasova assistent vəzifəsində çalışırlar.

Fakültənin tərkibinə daxildir:

Sosial elmlər

Regionşünaslıq

Beynəlxalq münasibətlər

Xarici dillər
İnformasiya texnologiyaları

Fakültədə Regionşünaslıq (Böyük Britaniya, Almaniya, Fransa, Amerika, Skandinaviya, Qafqaz, İsrail və Yaxin Şərq, Hindistan, Mərkəzi və Şərqi Avropa, Cənub Şərqi Asiya və İndoneziya, Yaponiya, Argentina, Ərəb ölkələri və Çin üzrə) və Beynəlxalq münasibətlər ixtisasları fəaliyyət göstərir. Fakültədə tədris iki növbədə təşkil olunur (I-V gün 08:30-18:30).

Hazırda Regionşünaslıq və Beynəlxalq Münasibətlər fakültəsində müvafiq ixtisaslar üzrə  bakalavriat pilləsində 860  nəfər tələbə təhsil alır. Bakalavriat pilləsi üzrə təhsil alan I kurs  tələbələrinin ümumi sayı 22 qrup  üzrə  209 nəfər, II kurs  tələbələrinin  sayı 20 qrup üzrə 195 nəfər, III kurs tələbələrinin sayı 20 qrup üzrə 211 nəfər, IV kurs tələbələrinin sayı isə 19 qrup üzrə 206 nəfər təşkil edir. Tədris ili müddətində universiteti bitirə bilməyən (V-VII il) tələbələrinin sayı isə 39 nəfərdir.

Regionşünaslıq və Beynəlxalq münasibətlər fakültəsinin tələbələri hər il qazandıqları müxtəlif təhsil proqramları (Erasmus Mundus, MEXT) əsasında Norveç, Almaniya, Fransa, Polşa, Yaponiya, Çin, İndoneziyada bir illik təhsillərini davam etdirir və ya Yay məktəblərində iştirak edirlər.