İctimaiyyətlə əlaqə Departamenti

İctimaiyyətlə əlaqə Departamenti (əvvəlki adı İnformasiya Departamenti) ADU-nun Elmi Şurasının 26 oktyabr 2016-cı il tarixli iclasında qəbul olunan qərara əsasən yaradılıb.

İctimaiyyətlə əlaqə Departamentinin tərkibinə aşağıdakı struktur bölmələr daxildir:

• İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsi
  • Musiqi və incəsənət şöbəsi
  • “Poliqlot” qəzeti redaksiyası
  • TV studiya

İctimaiyyətlə əlaqə Departamentinin müdiri

Ağayev Araz Tofiq oğlu

Tel: (+99412) 441 22 72

(+99412) 441 22 78/79 (daxili 1 38)

E-mail: a.agayev@adu.edu.az

ADU-nun İctimaiyyətlə əlaqə və Mətbuat xidməti şöbəsinin yaradılması haqqında qərar 2009-cu ilin fevral ayının 4-də verilib.

KİV-lə əlaqə, press-relizlərin hazırlanması, ictimaiyyətin universitetin fəaliyyəti haqqında məlumatlandırılması, universitetin nüfuzunun daha da yüksəlməsi və müsbət rəy formalaşdırmaq üçün universitetin təbliği şöbənin üzərinə düşən əsas vəzifələrdir.

Şöbə ADU-nun “Azərbaycan Dillər Universiteti-Rəsmi səhifə” adlı rəsmi Feysbuk səhifəsini idarə edir və universitetin fəaliyyəti barədə KİV-də yayımlanan xəbərləri, videosüjetləri və fotoşəkilləri səhifəyə yerləşdirir. Eyni zamanda Təhsil Nazirliyinin Feysbuk səhifəsi olan “Ali təhsil müəssisələri”ndə də universitet haqqında məlumat və fotoşəkillər,  o cümlədən ADU-nun TV studiyasının hazırladığı xəbərlər (açıq dərslər, görüşlər və s.) yerləşdirilir.

İctimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinin müdiri

Cəfərov Ağa İsa oğlu

Tel: (+99412) 440 29 31

(+99412) 441 22 78/79 (daxili 2 17)

Email: agaceferli@adu.edu.az

Musiqi və incəsənət şöbəsi 5 yanvar 2017-ci ildə Elmi Şuranın 28 dekabr 2016-cı il tarixli qərarı və 4 saylı əmrə əsasən İnformasiya Departamentinin nəzdində yaradılıb. Bu vaxta qədər isə Klub kimi fəaliyyət göstərib.

Musiqi və incəsənət şöbəsi tələbə və müəllimlərin yaradıcılıq imkanlarının üzə çıxarılması və həyata keçirilməsi istiqamətində iş aparır.

Musiqi və İncəsənət şöbəsinin müdiri

Hüseynova Sevda Cabir qızı

Tel: (+99412) 441 22 78 (daxili 1 16)

Email: vusev15@gmail.com

8 səhifəlik “Poliqlot” qəzeti 2000-ci ilin dekabr ayından etibarən nəşr olunur. Universitetin professor və tələbələri öz məqalələrini DSC_0286bu qəzetdə dərc etdirirlər. Eyni zamanda “Poliqlot” qəzeti universitetin məzunları ilə yaxından əməkdaşlıq edir. Qəzet ayda bir dəfə çap olunur.

ADU-nun rəsmi mətbu orqanı olan “Poliqlot” qəzeti 22 oktyabr 2009-cu ildə Azərbaycan Mətbuat Şuraşına üzv qəbul olunub.

“Poliqlot” qəzetinin məsul redaktoru

Əliyeva Xədicə Əliyar qızı

Tel: (+99412) 440 29 31

Email: aul.polyglot@gmail.com

ADU-nun TV studiyası 2015-ci ilin sentyabr ayından Azərbaycan Dillər Universitetində İnformasiya Resurs Kompleksinin nəzdində fəaliyyət göstərməyə başlayıb. Elmi Şuranın 26 oktyabr 2016-cı il tarixli qərarı və 89 saylı əmrə əsasən İnformasiya Departamentinin tərkibinə daxil olub.

TV studiyanın yaradıcı heyəti xəbər blokları, qısa müsahibələr, müxtəlif telelayihələr hazırlayır, ADU-nun müəllim və tələbə heyətinin fəaliyyətini əks etdirən maraqlı süjetlər, verilişlər üzərində işləyir. TV-də universitet  müəllimlərinin elmi yaradıcılığı  ilə bağlı maraqlı süjetlər, gənclər arasında keçirilmiş  müxtəlif  videosorğular nümayiş olunur. TV studiya ADU-ya gələn  xarici  qonaqlarla da müsahibələr  hazırlayır.

TV studiyanın rejissoru

Səfərəliyev Ayşad Elşən oğlu

Tel: (+99412) 441 22 78/79 (daxili 1 45)

Email: info@tvadu.az