Səməd Seyidov

Səməd İsmayıl oğlu Seyidov 1964-cü il yanvarın 18-də Bakı şəhərində anadan olub. Leninqrad Dövlət Universitetinin psixologiya fakültəsini bitirib.

1981-1986-cı illərdə Leninqrad Dövlət Universitetinin psixologiya fakültəsində təhsil alıb.

Psixologiya elmləri doktoru, professordur. Beynəlxalq Psixoloqlar Assosiasiyasının üzvüdür.

1986-cı ildən Azərbaycan Pedaqoji Xarici Dillər İnstitutunda laborant, baş laborant, müəllim, baş müəllim, tədris işləri üzrə prorektor vəzifələrində çalışıb. 2000-ci ildən 24 noyabr 2015-ci ilədək Azərbaycan Dövlət Dillər Universitetinin rektoru işləyib.

İkinci çağırış Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin deputatı olub.

Milli Məclisin Beynəlxalq münasibətlər və parlamentlərarası əlaqələr komitəsinin sədridir. Azərbaycan-ABŞ parlamentlərarası əlaqələr üzrə işçi qrupunun rəhbəri, Azərbaycan-Qazaxıstan, Azərbaycan-Səudiyyə Ərəbistanı parlamentlərarası əlaqələr üzrə işçi qruplarının üzvüdür.

Avropa Şurasının Parlament Assambleyasında Azərbaycan nümayəndə heyətinin rəhbəridir.